Johtajuus

Olet tukija, ymmärtäjä, leaderi ja rinnalla kulkija. Olet opettaja, ohjaaja, äiti ja isä, isosisko ja isoveli. Olet ideanikkari, sparraaja, couchi ja mentori. Olet luova taiteilija, visionääri, vapaa ajattelija ja pilkun viilaaja. Olet tiimipelaaja, mutta myös yksin puurtaja.

Annat palautetta, kehittämisideoita ja rakentavaa kritiikkiä. Haluat ottaa kritiikkiä myös vastaan. Palautteen mukaan kehität omaa toimintaasi sen mukaan, mikä tuntuu sinusta omimmalta, mutta ottaen huomioon toisten toiveet ja tarpeet. Uskallat oppia uutta etkä pelkää muutosta.

Olet esimies, esinainen tai jotain siltä väliltä. Olet esimerkki, jolla on korvat kuulla ja silmät nähdä ja kädet tukea. Osaat luottaa intuitioosi ja kuulet sanattomia viestejä ja vihjeitä. Ymmärrät tukea silloin kun sen aika on, ja asettaa rajoja silloin kun sen tarve. Uskallat olla siis jämäkkä, mutta rakentavassa ja innostavassa hengessä.

Pidät palavereja, kokouksia ja ideointeja kokoushuoneissa, kävelykokouksina ja suunnittelupäivinä rennommissa merkeissä. Annat vastuuta ja kannat omat vastuusi. Luot rakenteet ja raamit turvalliselle ja perheystävälliselle työnteolle. Et murehdi siitä, milloin tai missä työt tehdään, mutta pidät huolta että ne tulee tehtyä. Voit kehittää uudenlaisia menetelmiä kuulla tiimiläisiäsi ja asiantuntijoitasi, luot jaksamisen keskusteluja ja koetat trimmata henkilöstöä parempiin suorituksiin kuitenkaan unohtamatta inhimillisyyttä ja ihmisyyttä. Luotat asiantuntijoihisi ja heidän osaamiseen, annat heille vastuuta mutta toivot selkeitä tuloksia niissä raameissa joissa yksikkösi toimii. Ja erityisesti muistat huolehtia myös itsestäsi ja jaksamisestasi.

Tehtävä on vaativa, mutta antaa sinulle voimaa kasvaa ja löytää itsestäsi uusia haasteita. Ja erityisesti uskallat ihmetellä, innostua ja löytää uutta elämästäsi joka ikinen päivä.

Tätä on nykyaikainen ja tulevaisuuden johtajuus.

Houkutteleeko? Tervetuloa joukkoon!

Kuka uskaltaa ottaa haasteen vastaan?

Kirjoittanut Suvi Laru, psykologi, psykoterapeutti, opettaja ja EMDR-terapeutti. Työskentelee tiimiesimiehenä Väestöliitossa.

Print Friendly, PDF & Email
User Avatar

About The Author